Bijlessen
Wiskunde bijles: weg met achterstanden
Misschien was rekenen en wiskunde altijd al een struikelblok voor je kind. Of misschien heeft het door het thuisonderwijs van vorig schooljaar een achterstand opgelopen. Ik ben van mening dat leren voornamelijk een individueel traject is. Natuurlijk moet het wel gericht en gestuurd worden, maar iedere leerling heeft een eigen leercurve. Het mooie van individuele wiskunde bijlessen, is dat de leerling het tempo en de regie in eigen hand neemt. Dat betekent dat het met de juiste hulp ook weer zou kunnen versnellen. Daar help ik graag bij, uiteraard conform de laatste Corona-richtlijnen.
Bijles, de sleutel tot succes
Als het allemaal te snel gaat of als de resultaten steeds maar tegenvallen, is de lol er snel af. Zie je kind dan meer eens te motiveren. Het WiskundeLab heeft als doel om het plezier in wiskunde bij leerlingen zoveel mogelijk terug te brengen. Een kind dat met plezier naar zijn lessen gaat, leert gewoon veel meer. In het WiskundeLab experimenteren we tot we de sleutel tot succes hebben gevonden. Door de tijd te nemen om de juiste inhoud en de vorm te bepalen, ben ik ervan overtuigd dat je kind weer met plezier zal kunnen aanhaken bij de lessen op school.
Buitengewoon wiskundeonderwijs
Ik maak voor mijn didactiek gebruik van de ‘5 principes van buitengewoon wiskundeonderwijs’. Dat start met het prikkelen van de nieuwsgierigheid door het stellen van een vraag in plaats van het opleggen van een methode. Dat klinkt heel simpel, maar scholen gaan hier vaak aan voorbij. Leerlingen krijgen vaak onvoldoende de tijd om het gewoon eens te proberen, terwijl dit juist leidt tot het leren. Spelen met de cijfers, ontdekken wat ze doen. Laat de ideeën maar naar buitenkomen. Ik leid ze vervolgens in goede banen. Ik doe dat al 20 jaar en geniet er nog iedere dag van. Kun je bijvoorbeeld achterhalen wat het verband is in de afbeelding bovenaan deze pagina ?
Meer weten over deze didactische vorm? Bekijk het filmpje “Five Principles of Extraordinary Math Teaching”. Je kunt ook een samenvatting lezen.
Welkom in mijn WiskundeLab
Klinken mijn visie en manier van werken goed? Ik maak graag kennis met jullie in een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Lees hier meer over het intakegesprek of neem contact met me op.